A napsala nám: Můj recept je fakt jednoduchý. Mléko, hladká mouka, vejce, špetka soli, co do množství je to odhadem. Musím mít těsto ne řídké a ne husté. Tak akorát, aby se, když ho naliju na pánev, krásně rozlilo po cele ploše a nedělalo dírky. Dírky dělá, když je řídké. A samozřejmě trochu oleje, aby se to nepřilepilo. Základ je dobře rozpálená, nejlépe teflonová pánev. Palačinky se nejlépe obracejí nadhozením ve vzduchu. To umí bravurně můj syn.

Možných náplní je mnoho. Klasicky marmeláda nebo jogurt nebo ochucený tvaroh a posypat kakaem nebo skořicovým cukrem, anebo naslano třeba sýrem a kečupem.

 

Hodnocení 3.00 z 5
Nedělní palačinky si k snídani připravila Renáta Šťastná

Post navigation


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *