1 kg bůčku, sůl, 12 stroužků česneku, 5 celých pepřů, 5 bobkových listů dáme do papiňáku a vaříme asi 40 min.

Uvařený bůček za tepla vykostíme. Vykostěný bůček potřeme ze všech stran směsí z 15 stroužků česneku utřených s 1 lžící worčestru.

V misce si připravíme další směs: 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, na špičku nože chilli.

Potřený bůček ze všech stran posypeme touto směsí koření. Zabalíme do alobalu a necháme nejméně 3 dny v lednici uležet.

Pozn. redakce: Tento recept nám přišel e-mailem v podobě pdf nazvaného Recepty z Loužnice. Jako autorka je podepsána pouze Jana, příjmení ani kontakt na ní nejsou uvedeny. Prosíme tedy paní Janu, aby se nám případně přihlásila. V závěru píše o své babičce Sáše a vyslovuje naději, že snad její kuchařský odkaz předá dál. Rádi přispíváme k naplnění tohoto přání.

Hodnocení 3.00 z 5
PIKANTNÍ BŮČEK od Evy a Karla

Post navigation


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *